Vakantie in Gelderland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, een vakantie in Gelderlland is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reisbare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Gelderland

Advertentie

Gelderland heeft veel te bieden

Ben je op zoek naar een vakantieadres in eigen land? Een vakantie in Gelderland is misschien een leuk idee voor je. Gelderland heeft namelijk enorm veel te bieden. Er is letterlijk voor ieder wat wils in deze provincie. Als je van steden houdt kun je Nijmegen, Arnhem, Ede of Apeldoorn bezoeken bijvoorbeeld. Allemaal steden met een groot stadscentrum waar je urenlang kunt shoppen. Ben je meer van de evenementen? Ook dan ben je in Gelderland aan het goede adres. Er zijn regelmatig jaarmarkten, muziek- & sportevenementen en braderieën. Daarnaast zijn er ook nog jaarlijks terugkerende evenementen. Denk maar eens aan de Zwarte Cross, Nijmeegse vierdaagse, Bloemencorso en het World Statues Festival.

Overnachten in Gelderland

Als je op zoek bent naar een plek om te overnachten dan heb je een ruime keus. Er zijn in Gelderland meer dan 750 verschillende accommodaties te vinden namelijk. Hotels, vakantiehuizen, appartementen, villa's en bed & breakfast’s, je vindt ze er allemaal. Daarnaast zijn er ook nog verschillende vakantieparken te vinden. Het voordeel van deze vakantieparken is dat er extra voorzieningen zijn. Zo kun je vaak gebruik maken van een sportruimte of zwembad. Als je op vakantie gaat met kinderen kun je op een vakantiepark extra voorzieningen voor je kinderen vinden. Sommige vakantieparken in Gelderland bieden zelfs een animatieprogramma aan gedurende de zomermaanden.

Bezoek Nijmegen

De grootste stad van Gelderland is Nijmegen. Er wonen momenteel zo’n 173.000 mensen in deze stad. Als je van winkelen houdt ben je niet snel uitgekeken. In het centrum van de stad vind je zo’n 400 winkels namelijk. Het winkelaanbod is zeer gevarieerd. Zo kun je er winkels met kleding, elektronica en parfum vinden bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er ook zogenaamde speciaalzaken. Deze kom je nergens anders in Nederland tegen. Op het moment dat de zon tevoorschijn komt verschijnen de eerste terrassen. Je kunt er heerlijk een drankje doen of een hapje eten. Kortom, het centrum van Nijmegen biedt een geweldige sfeer! Wat zijn de openingstijden van winkels in Nijmegen? De meeste winkels zijn geopend van 09.00 uur – 17.00 uur. Op donderdagavond is er koopavond. De winkels zijn dan langer open, de meeste tot 21.00 uur.

Boek ver van tevoren

Als je van plan bent om Gelderland te bezoeken is het verstandig om je vakantie zo ver mogelijk van tevoren te boeken. Je bent dan vaak het goedkoopst uit namelijk! Weet je nu al dat je over een aantal maanden naar Gelderland gaat? Ga dan alvast op zoek naar een leuk hotel, een mooi vakantiepark of een gezellig hostel en boek je vakantie!