Arnhem

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Gelderland

Advertentie

Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en kent een rijke maar bewogen geschiedenis. Gebouwen als de Sabelspoort het Maarten van Rossumhuis of het Presickhaeffs Huys zijn overblijfselen uit de Middeleeuwen en zijn mooie monumentale bezienswaardigheden. De Eusebiuskerk in het centrum heeft een glazen lift die u 73 m de hoogte in neemt. U kunt boven genieten van het uitzicht en een kijkje nemen bij het grootste carillon van Europa. De Tweede Wereld Oorlog heeft een duidelijke stempel op Arnhem gedrukt. De slag om Eusebiuskerk AnrhemArnhem (een brug te ver) is een zwarte bladzijde uit de geschiedenis. In het 40-45 museum is veel informatie te vinden over deze bewogen periode. Arnhem heeft een goede reputatie als het om winkelen gaat. Niet voor niets is het de 5e winkelstad van Nederland. Grote winkelstraten worden afgewisseld met smalle stegen waar juist de bijzonder winkeltjes van de stad te vinden zijn. De Korenmarkt biedt de gelegenheid om na een winkeldag lekker te eten of uit te rusten onder het genot van een kop koffie. De vele musea hebben een ruim aanbod aan kunst en cultuur te bieden.
Korenmarkt Arnhem Het Nederlands Openluchtmuseum wordt door bossen omgeven en is een populaire trekpleister. Hier is van alles te ontdekken over de geschiedenis van Nederland. Veel authentieke Hollandse gebouwen als boerderijen, fabrieken,molens en zelfs plaggenhutten zijn nagebouwd om zo goed mogelijk de vervlogen tijden te doen herleven. Zelfs de bewoners lopen er bij zolas in die tijd en oefenen hun ambachtelijke beroepen uit. Het historisch museum in het centrum laat de bezoeker de geschiedenis zien van Arnhem en omgeving. Verder zijn er het Nederlands wijn museum en het museum voor moderne kunst met beeldentuin waarin u mooi uitzicht heeft over de Rijn. De vele parken die de stad telt maakt van Arnhem een groene stad. Binnenstad ArnhemVanuit het centrum ben je binnen 10 minuten in het groen. Een bezoekje moet u zeker brengen aan Sonsbeek en Zypendaal, de oudste parken die Arnhem heeft. Kasteel Zypendaal en afwisselende omgeving zijn middels een rondleiding goed te verkennen. Een uittip voor een dagje weg met de kinderen is een bezoek aan Burgers' Zoo. In deze bekende dierentuin zijn ondermeer het tropisch regenwoud, de jungle, de woestijn en de oceaan zo natuurlijk mogelijk na gebootst. De vele planten en dieren die er leven geven een goed beeld van de werkelijkheid.