Doetinchem

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Gelderland

Advertentie

Doetinchem - centrum van de Achterhoek

Doetinchem wordt door de centrale ligging vaak het centrum van de Achterhoek genoemd. Het is de stad waar iedereen samenkomt vanuit de Achterhoek. De stad Doetinchem is oud en kent al de eerste vermeldingen in 838. De historie van de oude stad bruist nog steeds op de dag van vandaag. Een paar historische gebouwen uit de Middeleeuwen zijn namelijk nog steeds gevestigd in de stad. Het centrum van de Achterhoek groeit vandaag de dag nog steeds hard. Dit is ook niet zo gek als u verblijft in het centrum van de Achterhoek.

Binnenstad van DoetinchemOndanks de eerste vermelding in 838 begon de stad rond 1100 echt te groeien. De stad kreeg een eigen stadsmuur en de historische gebouwen werden gebouwd. Een aantal van deze historische gebouwen zijn nog over en te bewonderen tijdens uw bezoek. De gebouwen liggen echter niet meer in het centrum van de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stand door de Duitsers gebombardeerd, waardoor er niets meer overbleef van de gebouwen. Als u een liefhebber bent van kastelen dan kunt u hier nog steeds prachtige wandelingen maken. Breng een bezoek aan de Slangenburg, De Kelder en de Kemnade. Kasteel Slangenburg is de grootste toeristische trekpleister in Doetinchem. Het kasteel staat in de top 100 van mooiste UNESCO Kasteel Doetinchembouwwerken van Nederland. Het kasteel is voor liefhebbers van de geschiedenis te bezoeken. U maakt zo kennis met dit indrukwekkende monument. Eventueel kunt u zelfs logeren in het kasteel. Uw verblijf dient wel minimaal 3 nachten te zijn. Er is ruimte voor maximaal 30 gasten in dit kasteel. Veel bruidjes kiezen het kasteel uit voor de huwelijksnacht en natuurlijk het verblijf voor de gasten.

Kerk in DoetinchemIn het centrum van Doetinchem kunt u heerlijk een dagje winkelen. In tientallen straatjes vindt u bekende namen gevestigd in de stad. Een fijne opsteker van de stad is dat u in de buurt van het station gratis kunt parkeren. U kunt vanaf het station binnen vijf minuten naar het centrum van de stad wandelen. Zo kost een dagje winkelen u geen vermogen aan parkeergeld. Regelmatig worden er in het centrum van de stad verschillende activiteiten georganiseerd. Dit is natuurlijk leuk om te zien of aan deel te nemen. Aan de pleinen van Doetinchem vindt u tevens gezellige terrassen. Hier kunt u heerlijk genieten van een drankje terwijl u geniet van het zonnetje op het terras. In de meeste caf├ęs kunt u ook terecht om te dineren.

Wilt u verblijven in het centrum van Doetinchem? Twijfel dan niet langer Molen in de buurt van Doetinchemvooral als u een liefhebber bent van kastelen. De kastelen maken zeker weten indruk op uw verblijf. Een heerlijk weekend weg in deze prachtige omgeving is dan ook geen straf te noemen. Als u wilt verblijven in deze stad dan raden we u altijd aan om in het centrum van de stad te verblijven. U kunt zo heerlijk wandelen naar de winkeltjes, kastelen en natuurlijk de gezellige terrassen. Zo kunt u genieten van een avond uit en daarna weer rustig terugwandelen naar uw hotel in Doetinchem.