Hoogezand

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Groningen

Advertentie

Hoogezand, genieten in de natuur

In Hoogezand kunt u genieten van de Groningse natuur. Er is ruimte voor verschillende sportvoorzieningen en recreatie mogelijkheden. Waardoor Hoogezand de laatste jaren steeds meer toeristen weet te verleiden voor een rustieke vakantie in het Noorden. Hoogezand heeft er alles aan gedaan om naast de ongerepte natuur de stad de laatste jaren moderner te maken. Zodat u steeds meer kunt genieten van de mogelijkheden in Hoogezand.

Toeristen trekken regelmatig naar Hoogezand voor recreatie. Wandelen kan hier heerlijk door de natuur. Vlak bij Hoogezand ligt de Pieter Pad route naar Groningen. Pieter Pad is een beroemde route van het Noorden naar het Zuiden van Nederland. Hoogezand is een populaire plaats om langs de route te logeren. U kunt hier blijven genieten van de natuur terwijl u tot rust komt van een stevige wandeling. Naast het Pieterpad zijn er nog meer routes te vinden langs Hoogezand zoals de Heemtuinroute, Wolfsbargerroute en de Kielsterroute.

Recreëren op het Zuidlaardermeer is een van de favoriete bezienswaardigheden in Hoogezand. Het Zuidlaardermeer ligt slechts 8 min van het centrum vandaan. Vanaf het havengebied is het mogelijk om een pleziertochtje te maken met een boot. Ga je liever zelf op avontuur? Dit kan met een kano op het Zuidlaardermeer. Kanovereniging Futen is gevestigd aan het meer. Hier kan je als particulier een kano huren om zelf het gigantische meer te ontdekken. Ondertussen kan je genieten van het prachtige uitzicht en de natuur van Hoogezand. Liefhebbers van winkelen kunnen vanuit Hoogezand een uitstapje maken naar Groningen. Maar in Hoogezand zelf zijn er ook mogelijkheden. In het hart van Hoogezand is een overdekt winkelcentrum gevestigd. Hier zijn in totaal honderd winkels gevestigd waaronder verschillende bekende winkelketens. In het centrum kan je ook terecht voor een hapje en een drankje.


Ondanks dat Hoogezand geen grote plaats is zijn er verschillende musea gevestigd. Een bijzonder museum is de Fraelyemaborg. De Fraeylemaborg heeft alleen al een bijzondere uitstraling zodra u het gebouw bekijkt. In het gebouw worden regelmatig diverse exposities gehouden. Naast de musea zijn er diverse gallerijen met kunstwerken te vinden. Op straat is het gevoel voor kunst nog meer terug te vinden in Hoogezand. Langs de weg zijn diverse kunstwerken aangebracht. Vooral bij gemeentegebouwen zoals een politiebureau en brandweerkazerne zijn kunstwerken aangebracht. Als u een wandeling door Hoogezand maakt dan komt u de diverse kuntswerken tegen. Ze zijn allemaal een lust voor het oog en een echte bezienswaardigheid van de stad.

In het centrum van Hoogezand ligt het Hertenpark. Dagelijks brengen tientallen kinderen een bezoek aan het Hertenpark. Volgens de inwoners is het Hertenpark een “kleine dierentuin” voor de allerkleinste. Het Hertenpark is gratis toegankelijk in het Gorechtpark. Naast het Hertenpark is een IJsbaan. Hier wordt in de winter veel gebruik van gemaakt. Veel inwoners van Hoogezand komen hier bijeen om te schaatsen. Alles bij elkaar is Hoogezand een stad met het hart van een dorp. Je hebt hier het gevoel dat je terug naar de Oudhollandse gezelligheid gaat. Een stad waar u nog heerlijk kunt genieten van gezelligheid met een stukje natuur.