Vakantie in Groningen

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Groningen is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Groningen

Advertentie

Groningen, meer moois dan alleen de stad

Als je op vakantie wilt in Groningen dan kun je alle kanten op. Je kunt overnachten in een bed & breakfast in de natuur, maar ook in hotels in steden zoals Groningen, Winschoten en Delfzijl. In de hele provincie Groningen zijn honderden verschillende accommodaties te vinden. Je kunt altijd wel een plek vinden die bij je past. Er zijn namelijk appartementen, vakantiehuizen, hostels en vakantieparken. Als je goedkoop uit wilt zijn, boek dan snel van tevoren. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat vroeg boeken al snel 20-30% scheelt qua prijs. Dit geldt ook voor vakantieparken. Vaak krijg je vroegboekkorting als je een bepaald aantal maanden voor de vakantiedatum boekt. Maak er dan ook gebruik van, zo bespaar je tientallen tot zelfs honderden euro’s.

Bezienswaardigheden in Groningen

In de provincie Groningen zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden. Vooral in de stad Groningen zijn er veel te vinden. Een van de bekendste is de martinitoren. Deze toren is geopend in 1482 en is 97 meter hoog. Je ziet de martinitoren dan ook al van veraf! De martinitoren is bijna alle dagen van het jaar open. Neem voor de zekerheid contact op met het VVV in Groningen om na te gaan wat de actuele openingstijden zijn.

Molens

Verspreid over de provincie Groningen vind je tal van molens. Zo kun je in onder andere de plaatsen Eemshaven, Eenrum, Bourtange, Grijpskerk en Noordbeek molens vinden. Sommige molens zijn toegankelijk voor het publiek. Je kunt ze dan van binnen bekijken. Ook als je met kinderen op vakantie bent kan dit een leuke activiteit zijn.

Natuur in Groningen

Als je van de natuur houdt dan ben je in Groningen aan het juiste adres. Er zijn namelijk verschillende uitkijktorens en vogelhutten te vinden. Daarnaast kun je ook terecht in natuurparken. Maak prachtige wandelingen door de natuur, zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. De uitkijktorens in Overschild en Selwerd zijn overigens een aanrader!

Musea in Groningen

Voor musea hoef je niet per se in de stad Groningen te zijn. Over de hele provincie vind je verschillende musea. Museum Mohlmann, Museum de buitenplaats en het Groninger museum zijn musea die zeker de moeite waard zijn. Voordat je een museum bezoekt is het verstandig om na te gaan of het museum geopend is en tot welk tijdstip. Zo voorkom je dat je voor vervelende verassingen komt te staan. Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie toe in de provincie Groningen!