Eindhoven Airport

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Grootste regionale luchthaven van Nederland

Eindhoven Airport is het grootste regionale vliegveld van Nederland. De luchthaven ten westen van de stad Eindhoven vervoerde in 2015 4,3 miljoen passagiers. Verwacht wordt dat dit aantal in 2016 nog hoger ligt. De luchthaven vervult dan ook een belangrijke economische en maatschappelijke positie in de provincie Noord-Brabant.


Ruim 1200 werknemers zorgen ervoor dat elke dag op Eindhoven Airport goed verloopt. De luchthaven is dan ook een belangrijke werkverschaffer in Brabant. Bovendien is het niet alleen het drukstbezochte regionale vliegveld van Nederland. Airport Eindhoven bestaat al sinds 1932, en mag zich daarom ook een van de oudste vliegvelden in ons land noemen. Zoals bijna elk vliegveld is het klein begonnen. Onder de naam ‘Welschap’ bij het kerkdorpje Zeelst diende het in 1932 eerst als grasbaan. Vanaf 1 mei 1934 konden passagiers vanuit Eindhoven vliegen naar Rotterdam, Amsterdam, Twente en Groningen. Vliegveld Eindhoven wist de Tweede Wereldoorlog gelukkig goed te doorstaan. In de decennia daarna volgden verschillende uitbreidingen, waaronder de aanleg van een professionele startbaan.

Flinke verbouwing in 2015

In 2015 onderging Eindhoven Airport een flinke verbouwing. Onder andere de start- en landingsbaan kreeg nieuw asfalt. Onderhoud is dan ook erg belangrijk, aangezien er dagelijks tientallen vluchten vanuit Eindhoven Airport vertrekken. Op de luchthaven vind je luchtvaartmaatschappijen als Arke Fly, Corendon, Ryanair, Thomas Cook en Transavia. Bestemmingen variëren van Europa tot Azië en de Verenigde Staten.

Bereikbaarheid

Ondanks het grote aantallen passagiers is Eindhoven Airport nog steeds niet ontzettend groot van omvang. De aankomst- en vertrekhallen zijn zodoende gemakkelijk te vinden. Ook heb je doorgaans weinig last van lange wachtrijen. Bovendien kunnen automobilisten gemakkelijk hun wagen kwijt op de parkeerplaats vlakbij de ingang. Parkeren kost ongeveer 4 euro per dag. Dit maakt Eindhoven Airport een fijne locatie om je vakantie te beginnen.