Helmond

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Helmond - Brabants genieten

Helmond is een warme stad in Brabant. De Brabantse gezelligheid is er zeker weten goed te merken. Helmond kent vooral een historie als het gaat om de industrie. De metaalindustrie en textielindustrie was hier gevestigd. Nog steeds heeft Helmond vandaag de dag een groot industrieterrein met grote bedrijven. Naast het oude industrie gebied is er genoeg te beleven in Helmond. Een actief dagje uit in de stad is voor geen enkele toerist een probleem.

Kerk HelmondAls u in één keer de mooiste plekjes van de stad wil bezoeken dan kunt u het beste een rondje Helmond maken. Een rondje Helmond is een speciale fietsroute die is aangelegd voor de bezoekers van de stad. De route is 45 kilometer lang en laat de bezoekers in één dag fietsen de complete stad zien. Voor het volgen van de route kunt u de bordjes langs de route volgen. U kunt voor € 2,- bij de VVV in Helmond een speciale folder kopen. Hier leest u alles over het rondje Helmond en de bezienswaardigheden die u tegenkomt.

Kasteel van HelmondTijdens een bezoek aan Helmond kan een bezoek aan Het Kasteel van Helmond natuurlijk niet ontbreken. Het Kasteel van Helmond is gebouwd in 1325 en is nog steeds in een goede staat. Het kasteel wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en televisie opnames. Zo dient Het Kasteel van Helmond regelmatig als het kasteel van Sinterklaas. In het Kasteel van Helmond is ook het gemeentemuseum gevestigd. U kunt hier een bezoekje brengen tijdens een bezoek aan de stad.

Modern HelmondOntspannen doen de inwoners van Helmond voornamelijk in het stadspark De Warande. In het stadspark is niet alleen ontspanning te vinden, maar ook een midgetgolfbaan. Op de outdoor midgetgolfbaan kunnen jongeren en ouderen samen een spelletje spelen. Naast het spelen van midgetgolf is er ook een terras dat zelfs in de winter geopend is. Met speciale terraswarmers wordt het terras in het park verwarmt tijdens de koude winterdagen.
In het centrum van de stad Helmond kunt u terecht voor een gezellige middag winkelen. Alle bekende winkelketens zijn aanwezig en op vrijdagavond is het koopavond. Combineer een dagje winkelen in Helmond vooral met gezellig uitgaan. Uitgaan kan in Helmond op een gezellige Brabantse manier waarbij iedereen welkom is. Er zijn tientallen terrassen en cafés te vinden in de Brabantse stad. In het centrum van de stad is tevens een casino te vinden waar je gezellig de avond door kan brengen.

Gezellig HelmondBrabant wordt al snel verbonden met het boerenleven. In Helmond is het mogelijk om een dag kennis te maken met dit leven. In het museum Jan Visser kunt u een rondleiding krijgen langs ambachtelijke landbouwvoertuigen en gebruiksvoorwerpen. Op vrijdag en zaterdag is het museum gesloten en de rest van de week kunt u gewoon een bezoek brengen. Helmond is al lang niet meer de industrie stad van vroeger. Natuurlijk is er nog steeds industrie te vinden. Maar er is zoveel meer te beleven in de oude industriestad. Met een gezellig centrum en een oud kasteel beleeft u toch nog een stukje Nederlandse historie.