Tilburg

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Tilburg, stad waar alles mogelijk is

Tilburg is het hart van Brabant en heeft werkelijk alles te bieden wat u maar kunt bedenken. Deze veelzijdige stad weet zich in elk opzicht uit te blinken van de rest. Of u nu een gezellig dagje komt winkelen of een avond komt stappen. In het hart van Brabant zal u het vinden. U kunt heerlijk genieten de gezellige mogelijkheden in de stad.

TilburgTilburg staat niet direct bekend als een stad vol met oude monumenten. Toch kunt u heerlijk door de klassieke straten van de stad wandelen en volop genieten. In de westzijde van de binnenstad betreedt u volgens de Tilburgers het dwaalgebied. In dit gebied kunt u heerlijk winkelen in straten waar nog de ruimte is om te dwalen. Dankzij de brede trottoirs is er voetgangersruimte genoeg en in de omgeving zijn voldoende oude gebouwen te vinden om van te genieten. De binnenstad bestaat volop uit monumentale straatjes waar niet alleen winkeltjes te vinden zijn, maar ook musea en galeries.

Plein TilburgHet uitgaansgebied van Tilburg bestaat uit pleinen. Aan deze pleinen zijn historische gebouwen gevestigd en is de Brabantse gezelligheid terug te vinden. In het uitgaansgebied vindt u verschillende restaurants en cafés waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Een terrasje pakken behoort tot het echte leven onder de Tilburgers. Dit gebeurt dan ook graag op één van de vele traditionele pleinen. Onder de Tilburgers zijn vooral de heuvel, de oude markt en het Piusplein populair. Naast het pakken van een terras kan u ook terecht voor grote concerten in het bekende 013. kunt Tilburg ook van een andere kant Terras in Tilburgontdekken. Breng een bezoek aan de Piushaven en huur uw eigen roeiboot of kano. Hiermee krijgt u een compleet andere kant van de stad te zien. Het is ook nog eens ontzettend leuk om de stad op zo´n manier te bekijken. Voor een kleine meerprijs kunt u er ook voor kiezen om Tilburg met een marinesloep te ontdekken. Dit is echter wel met een schipper inbegrepen. Het grote voordeel hiervan is dat de schipper u wat extra´s kan vertellen over de bruisende stad Tilburg.

Kerk TilburgTilburg is trots op haar rijke aanbod aan musea en monumenten. Hiervoor is dan ook speciaal een kunst- en monumentenroute uitgestippeld. Deze route is te volgen met de smartphone. Tijdens de route komt u van alles over de rijke geschiedenis van de stad te weten. Uiteraard krijt u ook een kijkje bij de beste musea in de stad. Onder een aantal bezienswaardigheden in Tilburg behoren natuurlijk musea. In het Natuurmuseum Brabant kunt u terecht voor tentoonstellingen over de natuur. Hier kunt u vooral een educatieve middag doorbrengen. Een andere aanrader is Vincents Tekenlokaal de plek waarbij het voor Vincent van Gogh allemaal begon. In het oude paleis van koning Willem de II kreeg van Gogh zijn eerste les.

Er zijn genoeg redenen om langs de bezienswaardigheden Tilburg te slenteren. Het warme gastvrije gevoel van Brabant is hier nog dagelijks terug te vinden. Tilburg is absoluut een wereldstad voor iedere toerist in eigen land.