Geertruidenberg

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Geertruidenberg – Gezelligheid en monumenten

Geertruidenberg is een cultureel stadje in provincie Noord-Brabant. Deze prachtige stad kent talloze monumenten en bezienswaardigheden. Hierdoor is het een perfecte plaats voor een vakantie of een dagje weg. De naam Geertruidenberg verwijst ook wel naar de Middeleeuwse heilige Gertrudis van Nijvel - zij zou een klooster hebben gesticht op een heuvel van de stad. Geertruidskerk in GeertruidenbergTreed binnen en open uw ogen in het heerlijke Geertruidenberg. Welkom in Noord-Brabant! Geertruidenberg telt ontzettend veel bezienswaardigheden.
U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Geertruidskerk, deze is gelegen in de Markt. Dit is de oudste kerk van Noord-Brabant en heeft sinds 1540 ontzettend veel moeten doorstaan. De Geertruidskerk heeft branden, overstromingen en vernielingen door de Fransen het hoofd geboden. Als u zich waant in dit prachtige gebouw kunt u de geschiedenis gewoon in elke vezel van uw lichaam voelen. Jaarlijks is de kerk geopend in de maanden juli De Markt van Geertruidenbergen augustus. In deze maanden kunt u 6 dagen per week (maandag t/m zaterdag) een bezoekje brengen aan de kerk. Er vinden ook vaak concerten plaats in deze maanden. Voor mensen die echt houden van een uitdaging is het ook mogelijk om de toren van de Geertruidskerk te beklimmen. Let op: dit kan wel pas vanaf 8 jaar! In Geertruidenberg vindt u veel monumentale beelden. Een goed voorbeeld daarvan is de Waterpomp die zich bevindt in de Markt. Dit beeld verwijst naar de 18e eeuw. Toen werden deze pompen gebruikt als ontmoetingsplaats om de laatste nieuwtjes van de stad rond te vertellen. Dit is tevens een uitstekend fotomomentje! In de Markt vindt u Stadhuis Geertruidenbergtalloze monumentale panden, zoals het stadshuis. Dit prachtige gebouw is volledig in de stijl van 16e eeuw. Tegenwoordig vinden hier o.a. trouwerijen plaats. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen in Geertruidenberg. Er zijn voldoende faciliteiten die voor het hele gezin leuk zijn. Ga bijvoorbeeld gezellig een dagje met de kinderen naar kinderboerderij de Kromme Akker. Het is ook mogelijk om een kinderfeestjes te houden op de kinderboerderij. Met ontzettend veel dieren, een grote speeltuin en andere activiteiten zijn uw kinderen uren zoet. Naast ontzettend veel monumenten en Middeleeuws straatje Geertruidenbergbezienswaardigheden vindt u ook een prachtige natuur in Geertruidenberg. Dit kunt u natuurlijk het best beleven door één van de vele fiets – en wandelroutes te nemen. Deze perfect uitgestippelde routes leiden u door de mooiste stukjes natuur. Een goed voorbeeld van een prachtig stukje natuur is natuurlijk de rivier de Donge. Deze prachtige rivier loopt door de hele gemeente en biedt iedereen veel recreatie. Misschien wel de meest bekende recreatieplaats bij Geertruidenberg: de Biesbosch. Dit bos ligt niet in Geertruidenberg, maar wel dichtbij. Hierdoor bezoeken veel mensen hiervandaan dit gebied. De Biesbosch is een verbazingwekkend stukje van moeder natuur. Met maarliefst 9.000 hectare aan grond kent het ontzettend veel soorten van flora en fauna. Laat u betoveren door sprookjesachtige rivieren, rietvelden en bijzondere grasvelden. Ook bevinden zich hier honderden soorten dieren. Het is nooit verassend als er ineens een zeearend opduikt. U kunt zich nergens beter ontspannen dan in dan in de Biesbosch.
In 1987 werd dit gebied als Nationaal Park erkent.