Bergen op Zoom

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Bergen op Zoom - Gezelligheid en monumenten

Bergen op Zoom wordt ook wel gezien als Brabants trots. Deze stad is gelegen in een prachtig stukje Noord-Brabant en is tevens de hoofdstad van de gemeente Bergen op Zoom. Deze stad bevat alle ingredïenten van de Brabantse mentaliteit, een dag niet gelachen een dag niet geleefd, gastvrijheid en altijd even gezellig! Met enorm veel bezienswaardigheden en een schatrijke geschiedenis is dit een populaire stad voor jong en oud. De Stadspoort Bergen op ZoomBrabantse gezelligheid wordt vooral gekenmerkt in Bergen op Zoom. Waarom? De enorme explosie van kermissen natuurlijk! Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel kermisbedrijven zich hebben gevestigd, momenteel zijn dit er zelfs twintig, in dit plaatsje. Bergen op Zoom kent zelfs een heus kermisseizoen. Opvallend is dat deze kermissen zijn voortgekomen uit jaarmarkten die al in de 15e eeuw werden gehouden. Tegenwoordig zijn deze twee jaarmarkten veranderd in een voorjaars en najaarskermis.
De voorjaarskermis is een ontzettend grote kermis, waar jaarlijks mensen Marktplein Bergen op Zoomuit het hele land naar toekomen. De najaarskermis is een stuk kleiner en vooral erg populair onder de lokale bewoners. Als grote natuurliefhebber bent u in Bergen op Zoom aan het juiste adres. Waar andere stukken van het land worden volgebouwd met huizen, winkelcentra en parkeerplaatsen, heeft deze stad ontzettend veel parken vrijgehouden. Het bekendste park is toch wel het Anton van Duinkerkenpark, direct ten noordoosten van het centrum. Het volkspark is na het overlijden van Anton van Duinkerken naar hem vernoemd. Het park is ontworpen in de Engelse landschapsstijl door Stadhuis Bergen op Zoomtuinarchitect Lieven Rosseels. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer in het park. Het is dan ook heerlijk om een ontspannend tochtje door het park te maken. Als u op zoek bent naar veel bezienswaardigheden is Bergen op Zoom de ideale plaats. De binnenstad herbergt talloze monumenten, die zeker een bezoekje waard zijn. In totaal zijn dit er vijfhonderd! Het meest bekende monument en tevens het oudste van de hele stad is de Gevangenenpoort. Het is één van de overgebleven stadspoorten uit de Middeleeuwen. Er zijn er nog maar een paar in Nederland te vinden en is de Markiezenhof Bergen op Zoomenigste in heel Bergen op Zoom. De poort wordt ook wel de Lievevrouwepoort genoemd, omdat het de toegang verleende tot de Lievevrouwestraat. In Bergen op Zoom zijn ook diverse musea te vinden. Er is één groot centrum in het Markiezenhof, het Historisch Centrum Bergen op Zoom, die totaal gewijd is aan museums. Hier vindt u o.a. een historisch museum, waar u de geschiedenis van Bergen op Zoom nader kunt onderzoeken, een kermismuseum en een spotprentenmuseum. Door het grote aanbod is er voor elke leeftijd een leuk museum te vinden. Een dagje gezellig winkelen in Bergen op Zoom? Dat kan! Er zijn verschillende soorten winkelcentra te vinden. Ze hebben elk hun eigen aanbod aan producten, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Het plein ‘Grote Mark’ verbindt bijna alle winkelgebieden. Op dit plein vindt u tientallen cafés, restaurantjes en gezellige terrasjes. Er is ontzettend veel diversiteit in restaurantjes: van de Griek tot de Italiaan – in Bergen op Zoom vindt u het allemaal.