Vakantie in Brabant

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Brabant is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Brabant

  • Airport Eindhoven
  • Vakantie in Brabant

Advertentie

Brabant, Gezelligheid, mooie steden en natuurschoon

Als je een vakantie naar Brabant aan het plannen bent zul je eerst moeten bedenken waar je wilt gaan overnachten. Heb je een specifieke locatie in gedachten of weet je het nog niet? Ook in Brabant kun je alle kanten op. Je vindt er natuur, maar ook grote steden zoals Tilburg en Eindhoven bijvoorbeeld. De hele provincie telt zo'n 2,5 miljoen inwoners. Als je van winkelen houdt bent je in Brabant aan het goede adres. Naast de net genoemde steden kun je namelijk ook terecht in Breda, Den Bosch of Bergen op Zoom. Al deze steden hebben een groot stadscentrum met tal van winkels. Als je een echte shopaholic bent raak je dan ook niet snel uitgekeken.

Vakantieparken in Brabant

Hoe sneller je boekt, des te goedkoper je vakantie uitvalt. Dat is in bijna alle gevallen zo. Het maakt daarbij niet uit of je een hotel wilt boeken of een plekje op een vakantiepark. Er zijn in Brabant verschillende vakantieparken te vinden. Zo heeft Centerparcs De Kempervennen opgezet. Een grootschalig vakantiepark met onder andere een subtropisch zwemparadijs. Ook als het weer wat minder is kun je je prima vermaken in Brabant! Op het park vindt je verschillende huisjes. Zo zijn er kleine huisjes voor 2-4 personen, maar ook grotere, voor 6, 8 of zelfs 10 personen. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende luxeniveaus.

Bezienswaardigheden in Brabant

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Brabant is de Efteling. In dit attractiepark kunnen jong en oud zich de hele dag vermaken. Van achtbanen tot draaimolens en van waterattracties tot een sprookjesbos, je vindt het allemaal in de Efteling. Regelmatig worden er nieuwe attracties geopend. Het blijft dan ook leuk om de Efteling te bezoeken. Wist je dat het ook mogelijk is om te overnachten in het zogenaamde Efteling hotel? Mocht je nog geen accommodatie gevonden hebben voor je vakantie dan is het Efteling hotel misschien wat voor je.

Safaripark Beekse Bergen

Ben je een liefhebber van dieren? Dan is het Safaripark Beekse Bergen iets voor jou! In deze dierentuin kijk je je ogen uit namelijk. Je kunt er tal van interessante dieren bewonderen. Ook voor kinderen is dit een prima locatie voor een dagje uit! Kijk voor de actuele openingstijden van Safaripark Beekse Bergen op de website van de dierentuin. In de zomermaanden is de dierentuin vaak langer geopend. Zo kun je nog langer genieten van de exotische dieren die je er kunt bewonderen!