Amsterdam

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Advertentie

Goede hotels en bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam is een stad die elke Nederlander wel een keer toeristisch zou moeten bezoeken. De sfeer van Amsterdam is uniek en in het centrum liggen de bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Er zijn veel hotels te vinden, waarvan we er een aantal van de beste op een rij zetten.

Uitstekende hotels in  Amsterdam

Amsterdam is het hele jaar door te bezoeken. Een groot aantal van de bezienswaardigheden in Amsterdam zijn binnenshuis te bezoeken, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank-huis, rondvaarten en het Paleis op de Dam. Nederland staat bekend om het wisselvallige weer, dus als je ook graag in het Vondelpark wilt ontspannen, of op je gemak door de straten wilt slenteren, is de beste reistijd voor een bezoek aan Amsterdam de lente of zomer. In de lente kun je al heerlijk door de stad wandelen en alle bezienswaardigheden bekijken, zonder de toeristische drukte van de zomer. Bekijk ook de beste reistijd Nederland voor bezienswaardigheden en het weer in andere provincies in Nederland.

Goede hotels

Waar verblijf je tijdens een nachtje of weekend Amsterdam? Een aantal hotels in Amsterdam op een rij die de Travellers’Choice-award gewonnen hebben. Het luxe Waldorf AStoria Amsterdam krijgt zeer goede reviews en is ideaal en centraal gelegen voor een bezoek aan de stad. Ook The Toren, direct gelegen aan de grachtengordel aan de Keizersgracht. Aan een andere beroemde gracht, de Herengracht, vind je het Ambassade Hotel, op een prachtige locatie en met zeer goede service. Wil je wat kleinschaliger? Denk dan aan het Mauro Mansion, een B&B in het centrum van Amsterdam bij de Wallen.
Amsterdam Bezienswaardigheden

Beste bezienswaardigheden in Amsterdam

In Amsterdam vind je veel bijzondere bezienswaardigheden die de stad uniek maken. Maak zeker een tochtje met een rondvaartboot over de grachten en bekijk de historische Amsterdamse panden en bruggen vanaf de andere kant. Natuurlijk hoort ook het Anne Frank Huis in het lijstje thuis. Het Joodse meisje schreef hier haar wereldberoemde dagboek. Ook het Rijksmuseum mag tijdens een bezoek aan Amsterdam niet ontbreken. Het is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Met ruim 200 zalen. De meeste mensen komen er om De Nachtwacht van Rembrandt te bekijken.

Als je zin hebt om even te ontspannen, loop dan door het Vondelpark, dat jaarlijks door miljoenen mensen bezocht wordt. Het Koninklijk Paleis op de Dam is een andere must-see. Ooit ontworpen als stadhuis, maar later ingericht als paleis voor de Koninklijke familie. Het paleis op de Dam is opengesteld voor publiek en regelmatig zijn er tentoonstellingen.