Schiphol Amsterdam

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Advertentie

Welkom in de kleine stad die Schiphol Airport heet

Schiphol Airport is door haar grootte bijna een kleine stad. De luchthaven in de gemeente Haarlemmermeer heeft maar liefst 93 gates, 4 aankomsthallen en 131 opstelplaatsen. Om over het aantal restaurants en winkels op Schiphol Plaza nog maar niet te spreken.

Passagiers uit alle windstreken

De grootste luchthaven van Nederland vervoerde in 2015 55 miljoen passagiers. Van Aziƫ tot Amerika: de reizigers kwamen uit allerlei windstreken op weg naar hun bestemming. De cijfers over Schiphol zijn indrukwekkend. En dat te bedenken dat Schiphol bij haar oprichting in 1920 slechts 440 reizigers verwerkte. Het eerste idee voor burgerluchtvaart in Amsterdam ontstond kort na de Eerste Wereldoorlog. Vliegmaatschappijen als KLM vervoerden zowel vrachtverkeer als burgers in afgedankte oorlogsvliegtuigen. Op 17 mei 1920 werd de eerste lijnvlucht tussen Amsterdam en Schiphol uitgevoerd.

Bereikbaar per auto en OV

Na bezet te zijn geweest door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog bloeide Schiphol tijdens de wederopbouw flink op. Elk jaar breidde de luchthaven uit, totdat het zich de grootste van Nederland mocht noemen. Inmiddels is Schiphol 2.787 hectare groot. Dit is ongeveer hetzelfde als de oppervlakte van een Nederlandse stad met een gemiddelde grootte. Hou tijdens een bezoek aan Schiphol dan ook rekening met het feit dat je soms grote afstanden dient af te leggen. Maak desnoods gebruik van een caddy om de gate te bereiken.Schiphol is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf de hoofdstad Amsterdam is het ongeveer 25 minuten rijden naar het vliegveld via de snelweg A4 of A9. Op het grote parkeerterrein kun je de gemakkelijk de auto kwijt. Vergelijk daarom altijd het parkeren bij schiphol om een goede optie te vinden. Schiphol Airport is daarnaast gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het heeft namelijk een eigen treinstation. Eenmaal op Schiphol kan je reisavontuur beginnen. Vanaf het vliegveld vertrekken onder andere vliegtuigmaatschappijen KLM, TUI en Transavia naar 313 bestemmingen wereldwijd.
- Parkeren bij Schiphol