Vakantie in Noord Holland

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in Noord Holland is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Advertentie

Noord Holland, meer dan alleen Amsterdam

Een vakantie in Noord-Holland houden is een goed idee. In deze provincie kun je letterlijk alle kanten op. Je hebt er prachtige steden, zoals Amsterdam en Haarlem bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook naar het strand. Zo kun je heerlijk tot rust komen bij de stranden van Bergen aan Zee en Egmond aan zee.

Veel gemeenten

Noord-Holland telt bijna 50 verschillende gemeenten. In totaal wonen er meer dan 2,7 miljoen mensen in de provincie. De grootste stad is onze hoofdstad Amsterdam. In Amsterdam vind je tal van interessante bezienswaardigheden. Daarnaast kun je er ook urenlang winkelen, of een lekker kopje koffie drinken bij één van de lunchrooms of restaurants.

Veel hotels en accommodaties

Omdat er in Noord-Holland enkele grote steden te vinden zijn is het aantal accommodaties ook erg groot. In de hele provincie vind je bijna 3.000 verschillende plekken waar je kunt overnachten. Je hoeft niet per se te kiezen voor een hotel. Als je weinig wilt uitgeven kun je ook eens kijken naar een hostel of studio. Wil je overnachten in een vakantiehuis, kies dan voor een vakantiepark. Er zijn verschillende vakantieparken te vinden in Noord-Holland. Je kunt ze vinden via Booking.com bijvoorbeeld, of via Google.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

Amsterdam staat met stip op nummer één als het gaat om bezienswaardigheden. In deze stad kun je je meerdere dagen vermaken, zonder dat het gaat vervelen. Naast slenteren door de stad kun je ook een bezoek brengen aan de vele musea, restaurants, uitgaansgelegenheden en cafés.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans mag officieel geen museum genoemd worden, maar zo lijkt het wel als je in Zaanstad aan het wandelen bent. Je kunt er authentieke houten gebouwen en huizen bewonderen. Sommige staan er al sinds de 17e eeuw. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Bakkerijmuseum. Je vindt dit museum in de Gecroode Duyvekater. Het gebouwd stamt uit het jaar 1658 en staat er dus al honderden jaren!

Texel

Ook Texel hoort bij Noord-Holland. Dit Waddeneiland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is acht kilometer breed en twintig kilometer lang. Je vindt er voornamelijk veel groen. Duinen, graslanden en bos zorgen voor een ideale plek voor onder andere vogels. Als je nog nooit op Texel geweest bent is het zeker een bezoek waard. Je maakt dan kennis met een prachtig gedeelte van Nederland.