Medemblik

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Advertentie

Medemblik

In West-Friesland ligt het uitgestrekte plaatsje Medemblik. Het stadje staat in het teken van de watersport. U kunt hier genieten van internationale en nationale zeilwedstrijden. Naast de watersport heeft Medemblik een historisch centrum gelegen aan een moderne haven. Oud en nieuw lijkt samen te werken in de stad. Een bezoek aan Medemblik kan zijn voor een actieve vakantie of voor het opzoeken van de rust. In slechts enkele minuten fiets van de stad vandaan geniet u al van het rustige Friese landschap.

Haven MedemblikOndanks dat de stad Medemblik niet groot is zijn er voldoende bezienswaardigheden. Vanuit de Oostkant bij de haven is de eerste bezienswaardigheid al zichtbaar. Kasteel Radboud pronkt hier al sinds 1288 aan het water. Het monument was vroeger een stuk groter dan voorheen. Dit heeft te maken met verval, maar voortaan wordt het kasteel als Rijksmonument onderhouden. In het kasteel is een museum gevestigd met een tentoonstelling over de Middeleeuwen. Naast de tentoonstelling komt u ook veel te weten over het kasteel zelf. Zo kunt u een bezoek brengen aan de oude gevangenis in de kelders van het kasteel. Naast het kasteel is ook Molen de Herder een bezichtiging waard. Iedere dag kunt u de molen bezichtigen en zijn vroegere werkzaamheden bekijken. De Herder werd gebruikt als oude olie molen in het verleden.

Kasteel Radboud MedemblikFietsliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een bezoek aan Medemblik. De VVV heeft verschillende fietsroutes door de stad aangelegd. U kunt genieten van de historische stad of de rustgevende natuur. Vanuit Medemblik kunt u een tocht maken over de verschillende dijken. U kunt ook een dijk bij de IJsselmeer oprijden met uw fiets. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over het meer. Tijdens Zomerse dagen ziet u hoe geliefd de stad is bij boten en de watersport. U zult verschillende mensen zien recreƫren op het IJsselmeer. Regelmatig hebt u hier het beste uitzicht tijdens een watersport wedstrijd op het meer. Inwoners van Medemblik zijn echte levensgenieters. Ze kunnen heerlijk in het centrum van de stad Plein Medemblikgenieten van een drankje op een van de vele terrassen. Sommige terrassen hebben uitzicht op de haven of het water. U vergeet tijdens uw bezoek soms even dat u nog in Nederland bent dankzij het prachtige uitzicht. Als u watersport wilt beoefenen dan bent u uiteraard aan het juiste adres in Medemblik. Verschillende bedrijven geven u de mogelijkheid om recreatief watersport te beoefenen. Uiteraard kunt u hier ook les krijgen in verschillende watersporten.

De winkels in Medemblik bestaan echt uit de basis behoefte. U vindt er een speelgoedwinkel en een aantal benodigde winkels. Maar het wandelen door het historische centrum maakt het winkelen extra leuk. Na afloop van uw Oude gevels in Medemblikbezoek in het centrum kunt u er een gezellige avond van maken. U kunt uit eten gaan in een sterrenrestaurant. Of een bezoek brengen aan een sterrenrestaurant. Na een leuke middag watersporten kunt u altijd heerlijk ontspannen in het hart Medemblik. Dit maakt de Friese stad dan ook de stad bij uitstek om te recreƫren op het water.