Naarden

Steeds meer Nederlanders komen er achter, vakantie in eigen land is zo gek nog niet. Er is veel te zien en te ondernemen en allles is bovendien bereikbaar binnen reis- bare afstanden.

Steden en dorpen

Meer Noord Holland

Advertentie

Naarden – Een vestingstad voor jong en oud

De oudste stad in het Gooi is de oude vestingstad, Naarden. Door de lange geschiedenis van de stad zijn er verschillende historische gebouwen te vinden. De laatste jaren is de plaats vooral populair bij bekend en rijk Nederland. Grote namen komen in de stad te wonen vanwege de bijzondere uitstraling, rust en ruimte. Als u verblijft in Naarden dan heeft u even het idee dat u zelf bij de rijke tak van Nederland behoort. Dit is natuurlijk een bijzondere ervaring. De leukste uitjes van de vestingstad hebben we daarom voor u op een rijtje gezet.

vesting NaardenAls u een liefhebber bent van de Nederlandse historie dan raden we u aan een wandeling te maken door de prachtige stad. Iedere derde zondag van de maand is er zelfs een wandeling onder begeleiding van een gids. De wandeling gaat uiteraard langs alle historische punten in Naarden. Zoals de Grote of Sint Vintuskerk of het oude stadhuis van de stad. Als u liever geen wandeling wilt maken dan kunt u kiezen voor de Vestingvaart. Met de Vestingvaart kunt u een unieke vaartocht maken langs de oude geschiedenis van de stad Naarden. Als u nog niet genoeg heeft gekregen van de oude geschiedenis van de stad dan kunt u een bezoek brengen aan het Nederlands Vestingmuseum. Dit museumstadhuis Naarden verteld u alles over het ontstaan van deze historische stad. Jaarlijks komen duizenden toeristen naar Naarden om te genieten van het luxe leven. Drink bijvoorbeeld een drankje op één van de vele horecagelegenheden of kies voor een diner in een luxe restaurant. U kunt kiezen uit een eenvoudig café voor uw diner of een echt sterren restaurant. Als u op zaterdagavond kiest voor een diner in een sterrenrestaurant dan heeft u een groot risico om de beroemde Nederlandse sterren te zien.

Kerk in NaardenIn Naarden draait het naast de prachtige stad natuurlijk om de gigantische huizen. Rijke Nederlanders en bekende Nederlanders trekken graag weg uit Amsterdam om in het Gooi te gaan wonen. In Naarden is veel te zien op het gebied van wonen. U vindt er diverse woondecoratie winkeltjes en verschillende antiekwinkeltjes. In de antiekwinkeltjes worden de meest bijzondere exemplaren verkocht. De stad heef met een eigen woonbeurs een grote naam hoog te houden als het gaat om wonen en antiek. Zelfs Jan de Bouvrie heeft een winkel in Naarden genaamd Het Arsenaal. In dit huis kunt u inspiratie doen voor uw eigen woning.

Als u even buiten de stad wilt genieten van de omgeving dan raden we u aanPoort in wal rondom Naarden om het Naardermeer te bezoeken. Dit is het oudste natuurreservaat van Nederland. Het is mogelijk om een prachtige rondvaarttocht over het Naardermeer te maken. Onder begeleiding van een ervaren schipper krijgt u de mooiste informatie over de omgeving. Als u nog niet genoeg overtuigd bent dan raden we u gewoon aan om Naarden uit te proberen. U zult vanzelf verbaasd zijn over de prachtige stad en omgeving. U snapt direct waarom bekend Nederland zo graag in deze vestingstad wil wonen.